Even voorstellen...

“Gespecialiseerd in herdenkingssieraden, het verwerken van as en vingerafdrukken“

Mijn naam is...

Babs van der Hoorn-Dusseldorp, geboren in 1965 in Wijnberg, Zuid Afrika en inmiddels al jaren wonend en werkend in Roosendaal.

 

In 1985 heb ik de opleiding goudsmeden in Schoonhoven afgerond. Ik ben na mijn opleiding gaan werken bij het toen nog kleine Atelier Art Object in Bergen op Zoom. Ik heb het bedrijf zien groeien en ben er nog steeds werkzaam. Daar maak ik werk in opdracht, reparaties en ontwerp ik sieraden samen met de klant.

 

Daarnaast ben ik werkzaam op de School voor de Kunsten in Roosendaal. In 1991 werd ik benaderd door Leon Arninkhof met de vraag of ik interesse had de cursus edelsmeden op te starten. Dit doe ik nog steeds met veel plezier. Ik probeer mijn kennis over te dragen en mijn cursisten uit te dagen om het beste uit zichzelf te halen en een stap verder te zetten.

 

Ik combineer deze werkzaamheden met mijn eigen ontwerpen; Badu Sieraden.

Hierbij ben ik vrij en laat me inspireren door vorm, materiaal en techniek.

 

Met mijn eigen werk probeer ik graag de grens op te zoeken wat mogelijk is met materiaal . Verder modelleer ik in was, wat hierna gegoten wordt. Met deze techniek ben je ook afhankelijk van het toeval en ik laat me daar graag door volgen. Ook verwerk ik oergesteentes en speciale edelstenen in draagbare sieraden.

Een nieuwe lijn waar ik mee bezig ben is het maken van draagbare kunst in brons.

 

 

“ Ik volg de creatie, reageer op het materiaal en laten me daardoor sturen “